IslamBosna.ba- Turski premijer je ponovio odlučnost Turske u borbi protiv terorističke grupe i kazao je kako će svaki pedalj Tuske biti očišćen od terorista, misleći na IDIŠ, PKK i povezane grupe.
“Turska je postala zajednička meta svih terorističkih organizacija. Terorističke aktivnosti su ostavile veliki broj mrtvih osoba. Teroristi pokušavaju da unište Tursku napadajući civile. Ali mi smo odlučni u borbi protiv njih. Objavili smo 23. jula namjeru borbe protiv svih terorista. Mi nikada nećemo prestati da se borimo protiv njih sve dok posljednji pedalj Turske ne bude čist od terorista”, rekao je Ahmet Davutoglu u zapadnoj turskoj provinciji Manisa.

“Lično sam prisustvovao povećanju nada naše kurdske braće i sestara dok nastavljamo s borbom protiv terorizma. Mi ćemo uspostaviti mostove solidarnosti među svim regijama naše zemlje”, kazao je premijer Turske.
Dauvtoglu je također kritikovao vodeću opozicionu stranku Republikansku narodnu stranku (CHP) zbog manjka podrške pitanju terorizma.
“Kiličdaroglu mora shvatiti da njegov govor služi terorističkim organizacijama i mora izabrati stranu na kojoj je”, dodao je Davutoglu.
“Oni (opozicija) nemaju pravo da raspravljaju o turskom predsjedniku koji je neposredno izabrane od javnosti sa 52 posto svih glasova. Stranke koje saosjećaju sa teroristima ili su glasnogovornici ovih grupa bit će izbrisane iz historije”, kazao je Davutoglu.

IslamBosna.ba