Islambosna.ba – Iz kojeg pravca vjetar puše, dalo se vidjeti na primjeru molbe Ted Turnera; osnivača CNN-a. Nakon što je izgradio imperiju oko ovog TV kanala i za dobre pare ga prodao, povukao se iz javnog života. Kada su Amerikanci u sklopu "borbe protiv terorizma’ počeli bombardovati Irak, Turner se javio kod CNNa sa željom da za njih izvještava sa žarišta. Novi vlasnici su ga odbili sa argumentom da nije dovoljno kvalifikovan. Pravi razlozi odbijenice vjerovatno leže u političkim izjavama Turner u kojima kritukuje Izrael da "masakrira’ Palestince.


I dok je Turner primjer za to da vam politička uvjerenja, ma koliko bili stručni za svoju oblast, mogu dohakati; plejada stručnjaka za "islamski terorizam’ stoji na drugom kraju spektruma i pokazuje da koliko kod nemali pojma o čemu pišete vaši klimoglavci ne mogu naći riječi superlativa da vas nahvale.


U Berlinu će se od 29.-30. januara održati 11. kongres evropske policije. Među brojnim referentima svoj nastup će imati i Darko Trifunović. U repertoar tvrdnji ovog maloumnika spadaju izjave tipa da se kampovi za obuku islamskih terorista ne nalaze više u Zenici nego su prebačeni u Konjic i da je Al Kaida srušila avion u kojemu se je nalazio Boris Trajkovski. Njegov biser vezan za masakr u Madridu, je bio da su teroristi koji su to počinili, bili obučavani u Zenici. Ovo je jedna talijanska agencija objavila kao udarnu vijest, navodeći mahnitog Trifka kao referencu. Trifunović se dokazao kao uporni neprijatelj države Bosne i Hercegovine, falsifikator historije i negator agresije na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu i zločina genocida nad Bošnjacima. Trifunović je autor "Izveštaja o slučaju Srebrenica I dio" Dokumentacionog centra Vlade Republike Srpske iz 2002. godine (Banja Luka, Republika Srpska, BiH, 2002.) U tom izvještaju na stranici 34. Trifunović zaključuje svoju raspravu o broju nestalih u toku pada Zaštićene zone UN-a Srebrenica i konstatira da je Vojska Republike Srpske mogla počiniti ratni zločin nad manje od 100 «muslimanskih vojnika». I taj zločin je pokušao opravdati riječima: "Slijedom toga [prethodne ‘analize’], preostali broj na listi nestalih bili bi oni koje su pripadnici oružanih snaga bosanskih Srba pogubili iz razloga lične osvete ili prostog neznanja međunarodnog prava. Taj broj bi vjerojatno bio manji od 100." (str. 34}.


I sada će se ovaj "stručnjak’ pojaviti pred euvropskim policajcima, ministrima pravde i unutrašnjih poslova i evropskim parlamentarcima govoreći o evropskoj strategiji za borbu protiv terorizma, kada je i sam "stručni" branitelj srpskog terorizma.


I zato djeco moja draga, vi koji studirate žurnalistiku, politiku ili bilo koje druge socijalne nauke. Ako ste toliko smotani da ne znate olovku držati u rukama, ne gubite nadu. Okrenite se malo oko sebe i napišite nešto o "islamskom terorizmu’ (vaš muslimansko ime samo povećava vjerodostojnost napisanog). Sami ćete biti iznenađeni kako je, sa malo muke, lahko izlevatiti ljude.


Siguran sam da se Darko ne može čudom načuditi. 

Leave a Reply

*

captcha *