Na The Next Webu prenose kako je do sada najgore prošao PayPal te su se hakeri na nekoliko profila na Twitteru pohvalili kako su hakirali servere ove kompanije, s njih ukrali oko 28 tisuća korisničkih lozinki te ih objavili na internetu. Hakeri su na stranici privatepaste.com objavili imena, e-mailove, telefonske brojeve i lozinke korisnika tih računa na PayPalu (lozinke su kodirane), a dio stranica na kojima su postavljene ove informacije ubrzo je uklonjen i više im se ne može pristupiti.

Novinari sa stranice The Next Web kontaktirali su PayPal, no iz ove im se kompanije još ništa nisu odgovorili pa trenutno nije poznato više detalja vezanih uz napad na njihove servere i krađu lozinki.

Na Cnetu kažu da je ovo samo početak te tijekom dana možemo očekivati nove cyber napade i rušenje velikog broja stranica, a pitanje je jesu li Anonymousi pripremili i neko posebno iznenađenje s kojim misle proslaviti dan Guya Fawkesa.

Znate li tko se krije iza danas najpoznatije maske na svijetu?

Anonymousi su još ranije najavili da će, osim cyber napada i rušenja internetskih stranica, 5. studenog prosvjedovati i ispred Bijele kuće i britanskog parlamenta kako bi ‘ponovili scene iz film V for Vendetta’.

Inače, Guy Fawkes je urotnik iz 17. stoljeća koji je pokušao dignuti u zrak britanski parlament, a njegov su lik i prepoznatljiva maska nasmijanog čovjeka s brkovima ponovno ‘oživljeni’ u stripu i filmu V for Vendetta te je Fawkes danas postao simbolom Anonymousa i globalne borbe protiv totalitarizma, državne kontrole i korporacija. 

 

(dnevnikhr)

Leave a Reply

*

captcha *