Hasan Duraković se predstavio sa „Zbirkom pjesama koje opominju“ , a Refika Dedić zbirkom „Ispovijest na dlanu“.  Autora Hasana Durakovića i  Zbirku pjesama koje opominju predsatvio je recenzent  Nedžib Vučelj, dok ilustraciju knjige potpisuje Erdić Ismet. Zbirka pjesama koje opominju autor je posvetio svome sinu Hilmiji Durakoviću koji je poginuo 1991.godine od četničke granate u autobusu kod Karlovca, te rodnom zavičaju, odbranbeno-oslobodilačkom ratu, a jedan poseban dio i mladim naraštajima koje opominje na brojne poroke i izazove.

 

Zbirku pjesama „Ispovijest na dlanu“ autorice Refike Dedić predstavila je profesorica Slavica Vuković . Govoreći o zbirci pjesama posebno je naglasila kako pjesnikinja razmišlja o čovjeku kao egzistencijalnoj kategoričnosti u vremenu i prostoru. Nostalgično i sa sjetom u svojoj zbirci pjesama autorica evocira uspomene na rodni kraj, nostalgično i sjetno budi uspomene iz prošlosti i čuva sjećanja na sretno djetinjstvo.

Posebna zanimljivost večerašnje promocije  su autori koji su igrom sudbine rođeni u naselju Bag kod Bužima, koji su  pohađali isti mekteb i istu školu , a nakon dugo vremena spojila ih je ova zajedničaka promocija u njihovom rodnom zavičaju.

Izvor: buzimljani.ba

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *