Tim povodom Udruženje građana ‘’Demus’’ u saradnji sa brojnim aktivistima virtualnih džemata, pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći pod nazivom ”Flota spasa za djecu Palestine”. Pomoći možete kupovinom igračaka, slatkiša (nešto dugotrajno i što nije topljivo), sveski, olovki, šnalica, čarapica, majica i sve ono što mislite da može stati u kutiju za cipele ili ruksake. Paketiće možete napraviti i sami, i po želji napisati pismo malom nepoznatom prijatelju u Palestini i dostaviti najkasnije do petka 10.6. u Udruženje ”Svitanje” ul. Sagrdžije 43; tel. 537-646 od 13h – 16h.

– Također, zahvaljujući organizaciji Meline Suljanović iz Donjeg Vakufa ista vrsta pomoći će biti organizirana i u Donjem Vakufu, a u ovom gradu održat će se i tribina o Floti spasa i Gazi kao dugotrajnoj rani cijelog čovječanstva danas. Paketiće možete dostaviti i do Udruženja „Solidarnost“ u Bihaću i do Udruženja „Izvor knjige“ u Zenici.

Priukupljeni paketići se mogu deponovati u Kulturni centar Tesnim, Ismeta Mujezinovića 18a, Nova Breka (iznad ortopedije), kontakt brojevi 061 323 973; 061 247 129 od 16 do 20:00 sati, i a otvoren je punkt/donor korpa ispred tržnog centra Merkur – Otoka, od 16:00 – 21:00, kao i u prodavnici DrvoPrometa u okviru šoping centra na Grbavicu u istom vremenskom intervalu.

–  Za eventualne uplate  UG Demus otvorio je transakcijski račun kod UNICREDIT BANK D.D. :3389002205868571. Sa naznakom: Za flotu spasa za Palestinu.

Budimo humani i budimo dio ove akcije! Možda ne možemo zaustaviti ratove, možda ne možemo spasiti sve, ali možemo poslati poneku sitnicu i uz nju dio srca, vratiti nadu djeci Palestine i reći im makar na taj način da mislimo i brinemo za njih i da su nam važni! Ne tako davno, i mi smo bili na njihovom mjestu i svaka takva poruka je značila po jednu zraku sunca i nade u našim životima! Sad imamo priliku i mi učiniti isto i makar malo, makar na jedan trenutak djeci Palestine uljepšati, ako ne život, a onda makar taj jedan dan, makar taj jedan trenutak!

Postoji opcija, uz dogovor, o preuzimanju priloga dolaskom na adresu.

 

 plakat

 

 

 

 IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *