Nažalost, iako je riječ o priznatom profesoru, čovjeku koji educira mlade ljude, komotno možemo reći da prof. Spahić nije rekao ništa pametno, zapravo skoro sve što je rekao spada u domen skandala, laži i teških gluposti. Posebno zabrinjavajuće je to što je prof. Spahić u svojim nastupima iznio nekoliko opasnih, provelikosrpskih teza, zbog čega je dobio značajan prostor u Dodikovim medijima, te brojne pohvale od Srba na internet portalima.

U nastavku izdvajamo izjave profesora Spahića zbog kojih je postao visoko cijenjen i citiran u Republici Srpskoj, Srbiji i njihovim medijskim servisima.

-“Imam sreću, iako sam Besim Spahić, da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao mrziti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić”;

-“Sve nam se vraća kao bumerang zato što nikada u istoriji nismo progovorili da je Omer-paša Latas Mihajlo jer im je propala budućnost i jer su ljudi bez domovine. Cerić je niko i ništa. Petlja se u politiku i određuje ko će biti biran. Šalje fašističke prijeteće poruke i radi to što radi”;

-“Svi zločini koji su nam se desili dio su međunarodnog projekta. Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru”;

-“Rat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vrijeme. Mi smo bure baruta  i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči ‘Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte’ i zato se ovi neki već pripremaju”; “Haški tribunal je politički sud.

To je apsolutno politički napravljen sud koji radi šta hoće i šta neće da bi sproveo zadatak međunarodne zajednice. Jasno je da je politički. Zašto nije Hrvatska tužena za agresiju, ali je Srbija tužena? Fino Bobetko napisao knjigu kako imaju plan da operišu ovdje po BiH, ali i to je dogovor međunarodne zajednice. JNA je bila legitimna vojska jer je još postojala SFRJ i svi koji su danas nacionalni lideri su služili tu vojsku, a danas se prave budale.

Svi smo se zakleli da  ćemo životom braniti teritorijalni integritet i suverenitet SFRJ i sve njene narode i narodnosti. Svuda u svije-tu da neka pokrajina kaže da će se otcijepiti vojska bi reagovala jer je to udar na teritorijalni integritet i suverenitet. No i to da JNA ovi drugi sem Srba napuste je izrežirano”.

Ovakvih “intelektualaca” u Bošnjaka  ima na stotine. Kakvi smo, dobro ikako postojimo!

(SAFF)

Leave a Reply

*

captcha *