Gradska uprava Sarajeva i BBI centar su na ovaj način čestitali gradu Sarajevu rođendan, 6. aprila.

Prisutne je pozdravio direktor BBI Leasing&Real Estate Sead Živalj.

Preko puta nas je spomenik ubijenoj djeci Sarajeva kao podsjetnik za sve nas. Večeras otvaramo ovaj centar i predajemo djeci Sarajeva trg jer ona su ono što nas tjera naprijed, istakao je Živalj.

U programu koncipiranom u dvije tematske cjeline: Zašto volim ovaj grad i U Centru Sarajeva svijet u malom učestvovali su: Kemal Monteno, mnogobrojna djece iz Sarajeva, Sarajevski gudački kvartet, Plesni studio Luca dance, Plesna grupa Tanzelarija, glumac Amar Bukvić te Shadrvan Code. Prikazan je i snimak s akademikom Abdulahom Sidranom koji je, posebno za ovu priliku, napisao pjesmu posvećenu djeci Sarajeva i Sarajevu.

Pjesmu je recitirao glumac Amir Bukvić te na taj način ozvaničio da Trg djece Sarajeva BBI centar poklanja djeci Sarajeva.

alt
Pod redateljskom palicom Amira Bukvića, koji je ujedno i scenarist programa otvaranja, uz bogatu scensku rasvjetu i vatromet, građani Sarajeva, ali i gosti glavnog grada BiH, imali su priliku podsjetiti se na legende Sarajeva: Indexe, Mirzu Delibašića i Davorina Popovića. Na dva velika LED ekrana emitirane su kako njihove slike i snimci tako i snimci stare Sarajke – nekadašnjeg simbola Sarajeva, isječci iz filma Valter brani Sarajevo, kratki dokumentarni film o historiji ovog grada te isječci iz filma Otac na službenom putu.

Investitori su u Centar, za koji odgovorni u BBI-u žele da postane mjesto susreta građana Sarajeva, uložili 70 miliona KM.

BBI centar prostire se na 43.000 kvadratnih metara, a nudi 19.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u kojima su svoje mjesto našle svjetski poznate robne i ostale marke. Neke od njih, poput Salse, Pola, Sixta, prvi put su zastupljene u BiH. Kuriozitet ovog centra su i 464 mjesta za parkiranje raspoređena na tri etaže koje posjetiteljima centra, ali i onima koji žele mjesečno ili godišnje iznajmiti mjesto, nudi 24-satni videonadzor.

{morfeo 27}

Navedimo da je zabranjena prodaja alkohola i svinjetine, kako u supermarketu, tako i u ostalim uslužnim prostorima. Naravno, neće biti niti sportskih kladionica, koje su jedan od oblika kockanja.

Realizacija projekta trajala je tri godine. BBI centar će u ovim vremenima kojima dominira ekonomska kriza ponuditi novih 1000 radnih mjesta.

Izvori: FENA

Leave a Reply

*

captcha *