Podataka o eventualno povrijeđenima ili stradalima još nema.

Ulica Mirka Kovačevića u banjalučkom nasilje Obilićevo trenutno  je blokirana.

Incident se dogodio u 10.30.

Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je ranije da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo da se brani od pravnog nasilja.

“Neću dozvoliti nasilnu deložaciju po cijenu sopstvenog i tuđeg života i ako bi neko na prevaru, lukavstvom ili na drugi način pokušao da me izbaci iz kuće, kunem se Bogom i mojim unucima da se usred Banjaluke mogu desiti ‘Markale 3’ i ulica ‘Vase Miskina'”, poručio je Galić.

On je napomenuo da je Osnovni sud Banjaluka 2009. godine kojim slučajem prihvatio prijedlog njegovog tadašnjeg advokata Predraga Radulovića za obnovu postupka da bi ovaj slučaj do sada bio riješen na miran način.

Galić tvrdi da mu je kuća u Sarajevu oteta na osnovu naredbe Kriznog štaba Stari Grad Sarajevo 1992. godine, koju je potpisao tadašnji predsjednik Kriznog štaba Said Čajić i posjeduje fotokopiju tog dokumenta.

Porodica Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu porodice Maglajlija u Banjaluci.

Nasljednici porodice Maglajlija 2001. godine podnijeli su tužbu za raskid ugovora o zamjeni nekretnina. U toku postupka preminuo je advokat tužene porodici Galić, kao i njegova sestra, koja je zamijenila kuću, a preminula je i vlasnica imovine u Banjaluci, dok je njena nasljednica obnovila postupak.

Osnovni sud Banjaluka ne prekida postupak i 2007. godine donosi presudu o raskidu ugovora, nakon čega porodica Galić ulaže žalbe na izvršenje, traži obnovu postupka na što Sud ne odgovara.

(nezavisnecom)

Leave a Reply

*

captcha *