IslamBosna.ba- Autopsija palestinskog ministarstva pravde je potvrdila da je osamnaestomjesečni Paleastinac koji je ubijen u napadu piromana u petak živ spaljen.

Ministar pravde Salim el-Sakka kazao je da su u tijelu bebe pronašli pepeo što pokazuje da je bio živ dok mu je tijelo zahvatila vatra.
El-Sakka navodi da je tijelo bebe bilo potpuno crno, njegove crte su se potpuno istopile, a njegovi ekstremiteti raspali uslijed opekotina, dok su se dijelovi pluća i rebara istopili.

Dječak je ubijen kada su izraelski doseljenici razbili prozore na dvije kuće u selu Duma, u blizini Nabulusa, te ubacili zapaljive tečnosti i Molotovljeve koktele unutar nakon čega je kuće zahvatio požar.
Ali Saad Davabša je ostao zarobljen unutar porodične kuće dok se vatra širila i ubrzo je umro nakon toga.
Njegovi roditelji i četverogodišnji brat su preživjeli sa teškim opekotnama.
Majka bebe je pretrpjela opekotine trećeg stepena koje su zahvatile 90 posto njenog tijela. Doktori navode da joj je život i dalje u opasnosti i da je prebačena na odjel intenzivne njege.
Stariji brat ubijenog Ali Saad Davabša’a, Ahmed (4) ima opekotine drugog stepena koje su zahvatile više od 60 posto njegovog tijela. Otac se također nalazi u kritičnom stanju sa opekotinama trećeg stepena koje su zahvatile više od 80 posto tijela.Doktor navodi da su životi svo troje u opasnosti.

IslamBosna.ba