Potpisan je ugovor o izvozu u sve zemlje Zaljeva i to u vrijednosti od 1,5 miliona američkih dolara, a uz ova Vispakova dva, uskoro isplovljavaju tri kontejnera keksa domaćeg proizvođača konditorskih proizvoda AS GROUP, u čijem sastavu posluje Vispak d.d. 

 

Tako će se između ostalih Choco club, Begova čorba, Vispakovi čajevi, ali i Master, Kent i ostali keksi AS GROUP naći na policama trgovačkih lanaca ove zemlje u kojoj živi preko 28 miliona ljudi, kao i ostalih zemalja Zaljeva u koje se ubrajaju Irak, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Jemen. 

– Potencijali i potrebe saudijskog tržišta, kao i tržišta zemalja Zaljeva su ogromni, tako da će naš uspješan prodor u mnogome pomoći i ostalim bosanskohercegovačkim proizvođačima hrane da uđu na ova tržišta. Naši arapski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, a naš cilj je da tamošnjim kupcima približimo sve čari i ukuse naše autohtone bosanske kuhinje, ali i kafe za koju očekujmo da krene u jednom od idućih kontejnera put Saudije, kazao je direktor Vispaka Rusmir Hrvić. 

(newsareacomba)

Leave a Reply

*

captcha *