IslamBosna.ba– Redakcija IslamBosne je došla u posjed jednog apela građana koji su svjedočili ponašanju pripadnika EUFOR-a, koji svoj diplomatski imunitet zloupotrebljavaju i dovode u opasnost građane Bosne i Hercegovine, koji nemaju nikakav imunitet niti pravo kad je u pitanju šteta koju im ovi “imuni” nanose. Prenosimo izvještaj ovih građana:

Kao svjesni i savjesni bh. građani želimo da pozovemo druge građane i javnost na odgovornost, te da svi stanemo u zaštitu našeg životnog prostora od nesavjesnih građana, vozača, stranaca, službenika, itd.

Naime, putujući u Mostar ostali smo po ko zna koji put frapirani kršenjem saobraćajnih propisa, jer se džip Touareg registarskih tablica EUFOR 2021  kretao duplom brzinom od one ograničene, te je poslije Konjica “Ostrožac” pred Jablanicu preticao kolonu u tunelu pa na mostu, zanemarujući znakove, ograničenja, punu liniju kao i druge učesnike saobraćaja.

Isti se pred ulaz u Jablanicu zaustavio na proširenju, pa su vozač i suvozač obavili malu nudždu. Kako smo i predvidili, nastavili su put ka Mostaru, te su nas stigli na izlazu iz Jablanice i opet demonstrirali nekulturu i bezobrazluk pretičući opet kolonu što svjedoči i snimak:

Ono što je najviše poražavajuće jeste da smo nekoliko puta kontaktirali Policiju i tražili intervenciju na šta su oni inferiorno prokomentarisali, “eh, diplomatske table, ništa im ne možemo”, a onda su na naša insistiranja počeli prebacivati odgovornost, je li nadležnost Policije Jablanice i Mostara, žalosno!

Pitamo se ima li smisla da nam strani državljani drže lekciju o ljudskim pravima, jednakosti pred zakonima, a traže povlaštene statuse, uživaju imunitete, itd., a na kraju u najvećem broju radi se o neiživljenim i neprofesionalnim službenicima i manje inteligentnim i pametnim od mnogih naših članova istih ili sličnih profesija, radi se o službenicima koji uživaju na račun bh. građana.

Na kraju, postavljamo pitanje dokle ćemo tolerisati ovakva i druga ponašanja i ko su slijedeće žrtve poslije Nijaza Zorlaka (kojeg je Nataša Vodušek, bivša ambasadorica Slovenije, unesrećila i napravila invalida 60%, te se već više godina oporavlja ali…) ???

Bošnaci, Srbi i Hrvati, odvažite se i stanite u zaštitu našeg životnog prostora, jer smo svi mi potencijalne žrtve raznih neodgovornih i lopovskih ponašanja. Na svaku sumnjivu situaciju na ulici, u mahali, u prodavnici, na parkingu, u saobraćaju…obavijestite Policiju i tražite intervenciju, ne pravdajte se da trebate gledati “svog posla”, ne budite kukavice, jer spriječavanje zla i pozivanje na dobro je obaveza!

IslamBosna.ba