Američki Amiši, poznati po svojem jednostavnom načinu života i skromnosti, imaju i svoju tamnu stranu. Televizijski kanal Discovery Channel otkrio je kako Amiši imaju svoje mafijaške sekte, a o tome su snimili i reality show ‘Amiška mafija’. 

Glavne ‘uloge’ u showu imaju lider organizacije Lebanon Levi i njegova tri suradnika. Levi i njegovi pomoćnici tako zastrašuju i prijete Amišima koji varaju svoje žene ili one koji ucjenjuju. Riječ je o svojevrsnoj ‘policiji’ koja se koristi različitim metodama, piše Daily Mail.

U jednoj od scena dvojica članova mafije prate uglednog amiškog biskupa koji čeka taksi kako bi ga odveo prostitutki. Muškarci mu se prikradaju s leđa s kamerom u ruci i snimaju njegov grijeh, a djevojku puštaju na slobodu. 

Amiši ne koriste naprednu tehnologiju, ali mafijaši koriste mobitele, voze Cadillace i nose oružje kako bi provodili vlastite zakone. Amiška crkva odbacila je navode o postojanju mafije. Ipak, boss Lebanon Levi nije kršten u crkvi pa može provoditi svoja pravila. 

– Levi sukobljava oba svijeta. Snažno vjeruje da pomaže zajednici, ali koristi se zastrašivanjem i prijetnjama. Amiši nemaju osiguranja kao ostali, već sav novac stavljaju u jedan fond kojim upravlja Levi. On odlučuje tko dobiva koliko novca – rekla je producentica seriala Dolores Gavin. 

 

(24satahr)

Leave a Reply

*

captcha *